Vraag en aanbod

MOTORCYCLE SUPPORT: ERVARINGSPLAATSEN GEZOCHT!
Motorcycle Support
werkplaats Nijmegen op de Hogelandseweg 76 begeleidt mensen met een grote afstand tot arbeid. Waar mensen vandaan komen, wat voor verleden ze hebben en in welk hokje ze geplaatst zijn, maakt ons niet uit. Wij zijn er voor iedereen die ondersteuning en begeleiding nodig heeft om het leven weer op de rails te krijgen.
Naast het aanleren van elementaire werknemersvaardigheden, zijn wij een erkend leerbedrijf voor tal van opleidingen en het aanbieden van gecertificeerde cursussen die door verschillende brancheorganisaties worden aangeboden: Social Enterprise, Noloc. Als het nodig is, bieden wij jobcoachtrajecten aan.
Doel
Door middel van trajecten die we uitzetten, begeleiden en ondersteunen we mensen naar betaalde arbeid en/of reguliere opleiding. Soms zijn de vragen van assistenten (deze functiebenaming hanteren wij in plaats van deelnemers of cliënten) zo complex dat individuele begeleiding hierbij noodzakelijk is.
Voor wie
Mensen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking of N.A.H., vluchtelingen, mensen die met justitie in aanraking zijn geweest en mensen die uit het onderwijs of om wat voor reden dan ook uit onze samenleving (dreigen te) vallen.
Slagingspercentage
Ruim 60 assistenten zijn afgelopen jaar begeleid naar betaald werk en/of opleiding. Het slagingspercentage van deze trajecten zit op 85%

We zijn op zoek naar uitbreiding van samenwerking en vooral op ons eigen industrieterrein. We zoeken met name ervaringsplaatsen, zodat onze assistenten voelen dat ze er echt toe doen, dat ze mogen komen meehelpen en leren. Ook is het leuk als we voor u taken mogen uitoefenen die liggen op het gebied van motoren, scooters, fietsen en auto’s. Heeft u nog oude motoren, scooters, fietsen staan waar we mee mogen sleutelen, graag. En misschien heeft u zelf een geweldig idee wat we samen uitwerken.

Graag willen we u uitnodigen om een kopje koffie/thee te komen drinken bij ons en kennis te maken met ons uniek concept.
Contactgegevens: Jos de Roos, jos@motorcyclesupport.nl, 06-250 13 308

STADSBOOM NIJMEGEN: LOCATIE GEZOCHT!
Stadsboom is een gecertificeerd erkend leer-werkbedrijf wat zich bezig houdt met duurzaam produceren, onderhouden en renoveren van producten gemaakt van met name lokale bomen.
Stadsboom zoekt de uitdaging om een bijdrage te leveren aan milieu bewust ondernemen in de regio Nijmegen. Hierbij bekijken we voortdurend welke producten garantie bieden op een lange levensduur en/of geheel of gedeeltelijk kunnen worden hergebruikt.
”Wij gaan ervan uit dat iedereen kwaliteiten en vaardigheden bezit waarmee hij of zij in staat is zich een plek in de samenleving te verwerven. Ieder mens heeft recht  op werk. Ieder mens heeft behoefte aan, en recht op, een zo optimaal mogelijke ontwikkeling en ontplooiing.”
Stadsboom is een actief en innovatief bedrijf wat mensen wil helpen en ondersteunen in hun weg naar een betaalde baan als ambachtsman/vrouw. Kwaliteit en vakmanschap staan in een hoog vaandel.
Mensen die graag weer aan de slag willen maar waarbij de stap naar betaald werk nog te groot is kunnen bij Stadsboom terecht. Stadsboom stelt zich tot doel om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt verder te helpen op de participatieladder en daarmee de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.
Een stip op de horizon is het verkrijgen van een betaalde baan in een reguliere setting.
“Werken, een baan, is voor iedereen belangrijk en een belangrijke pijler in het maatschappelijk herstelproces van mensen. Vanuit persoonlijke kwaliteiten wordt de zoektocht naar werk gestart.”
Werken en leren wordt binnen Stadsboom gecombineerd. Wij bieden opleiding- en trainingsplaatsen waar medewerkers begeleid worden op hun weg (terug) naar de arbeidsmarkt. Binnen ons aanbod doen wij geen concessie aan de kwaliteit van onze producten.  Dit betekent dat wij verwachtingen hebben van onze medewerkers omdat wij kwalitatief mooie en goede producten willen maken en daarnaast mensen willen helpen op hun weg naar een betaalde baan.

Wij zijn opzoek naar een andere locatie voor leerwerkbedrijf Stadsboom. We moeten eind volgend jaar het Honigcomplex verlaten ivm de sloop.
Zou je ons kunnen helpen met een alternatieve locatie?

Momenteel hebben we:Winkel 150m2, Kantoor : 50m2, Machinale timmerwerkplaats: 250m2, Werkplaats/Ontwikkelplein: 500m2, Metaalwerkplaats: 100m2, Droogkamer: 30m2, Totaal: 1080m2

We zijn uiteraard flexibel in de ruimten en indeling.
Contactgegevens: Tjeerd Hendriks, 024- 303 15 79